Cooperare internationala

 
1. Burse Comenius 2.2 C:
· Florentina Bratu – prof. lb. engleza - “ Developing Oral Fluency in the English Language Classroom”- Marea Britanie - 24. 02. - 1o.03. 2002;
·  Elena Nicolaescu - prof. lb. franceza –“ Formation continuee pour professeurs de français non francophones “- Belgia – 4-15. 08.2003;
· Alina Serban – prof. lb. italiana - “Cultura, Identita e Cittadinanza”- Italia - 18.10-1.11. 2003 ;
· Daniela-Elena Mircea - prof. lb. engleza - “How to Stimulate Business English Teaching in a Modern Environment”- Italia - 12-16.07.2004;
· Mihaela Diaconescu - prof. chimie - “Education to Human Rights: Social Rights and Globalization”- Italia – 22 - 26.11.2005;
· Mihaela Paduraru - prof. informatica - ‘EDIPED”- Austria - 18-25.02.2006;
· Veronica Vlasceanu – prof. lb. engleza - “Using Technology , Music and Drama in the EFL Classroom”-
  Marea Britanie – 12 - 24.03. 2006
· Marian Dobrescu - prof. religie- “Action Methods Improving Quality in Learning Situation”- Malta -20-27.05.2007
· Mihaela Mitroi - prof. geografie- “Human Rights Education: Lessons from History, Euroclio Annual Conference and Professional Training Development Course – Slovenia - 19-25.03.2007
 

2. Bursa Socrates-Erasmus :
·   stagiu de cercetare la Universitatea din Helsinki , 31.10.2005 – 30.01.2006, la care a participat prof. drd. Cezar Ionut Stanciu
 

3. Vizita de studiu Arion :
·    Daniela –Elena Mircea , director – “A New Network Of Organisations For Quality Education”, Malta - 19 – 23 .02. 2007


4. Bursa oferita de Consiliul Europei , in colaborare cu Consiliul Britanic –Pestalozzi:
·    Mihaela Paduraru, profesor informatica- Marea Britanie - 9-14 .01.2007.
 

5. Proiecte Socrates – Comenius 1 :
Proiect de dezvoltare scolara : “ Sustainable Development in a Modern European Society, within the Topic of Youth , Democracy and Environment”.
· Parteneri de proiect : scoli din Ungaria - coordonator , Polonia, Suedia, Spania si Romania.
· Proiectul antreneaza un numar de 13 profesori si 200 de elevi din scoala noastra.
· Intre 25 noiembrie si 1 decembrie 2005 , echipa de proiect reprezentata de profesorii Daniela Mircea si Cristina Groza si elevii Raluca Voicu si Adrian Aldea au participat la intalnirea de proiect ce a avut loc la Skelleftea , Suedia .
· In luna mai 2006 a avut loc vizita directorilor din Ungaria si Suedia in Romania , precum si vizita directorilor Daniela Mircea si Mihaela Diaconescu in Ungaria.
· In cel de al treilea an de derulare a proiectului , 2006 – 2007 , in luna octombrie 2006 , a avut loc intalnirea de proiect a tuturor partenerilor, in Romania.
· In cadrul acestui proiect s-a derulat , in luna martie , 2007 un schimb de profesori in Polonia;au participat prof. Mihaela Paduraru, Mihaela Mitroi, Simona Abramescu .
· In perioada 27 aprilie- 2 mai, s-a realizat deplasarea unui grup de trei profesori si opt elevi din liceu, in vederea participarii la intalnirea de proiect si la concursul: “ English Language Poem and Prose Reciting Competition” din Gyor, Ungaria. Au participat profesorii Mihaela Diaconescu, Alina Ianet si  Andreea Pascu. Elevii au fost pregatiti de profesorii Daniela Mircea, Alina Ianet si Kristopher Medlang.
Toti cei opt elevi inscrisi in competitie au obtinut premii, si anume:
Bratu Ioana-clasa a IX a G- premiul I
Burlacesu Evelina-clasa a IX a G-premiul I
Tita Ana-Maria-clasa a IX a G-premiul II
Olaru Adrian-clasa a XI a A-premiul II
Capatana Albert Andrei-clasa a IX a A-premiul III
Biro Robert-clasa a X a A- premiul III
Hosszu Ramona Alexandra -clasa a IX a A-premiul III
Buldur Cristina Liana-clasa a IX a G-premiul IV
 
· In mai 2007 , s-a derulat  vizita de studiu a celor doi directori  in Spania .
 


Proiect lingvistic :“ Through Drama and Music to Children’s Rights” .
· Partener de proiect Jonava Senaniestis Gymnasium , Lituania ;
· Liceul Teoretic “Nicolae Titulescu” - Pucioasa este coordonator;
· La acest proiect participa un numar de 11 profesori si 114 elevi ;
· In luna februarie 2007 a avut loc vizita coordonatorului din Lituania,pentru a pregati schimbul de elevi.
· In luna aprilie coordonatorul din Romania , profesor Veronica Vlasceanu a realizat  vizita de pregatire a schimbului de elevi in Lituania ;
· In luna martie a avut loc  primul schimb de elevi-15 elevi lituanieni si trei profesori au fost in liceul nostru , si au prezentat piesa de teatru cu tema proiectului;
· In aprilie-mai, 16 elevi si trei profesori s-au deplasat in Lituania , pentru al doilea schimb de elevi si prezentarea pisei de teatru “ Oglinzi in tara lui Gufi”.Au participat profesorii : Veronica Vlasceanu, Elena Nicolaescu si Doru Mares, critic de teatru, regizorul spectacolului. Elevii participanti: Maria Doda, Ioana Doda, Bianca Mahalean, Andreea Zamfir, Luiza Popescu, Alexandra Stanescu, Theona Simion, Victoria Nicolaescu, Oana Dobre, Alexandru Sinca, Paul Diaconescu, Dragos Drogoreanu, Stefan Deaconescu, Erwin Anefi, Silviu Mircescu. La spectacolul oferit de elevii nostri a participat ambasadorul Romaniei in Lituania.
 
  

Concursul “Europa la liceu” editia a II a , organizat la initiativa Delegatiei Comisiei Europene in Romania. In anul 2005, s-au inscris in concurs 3 echipaje formate din cate 5 elevi , coordonate de cate un profesor. Echipajul “Together”, format din elevii : Alexandra Teleleu, Laura Predescu, Octavia Cretu, Radu Manea si Alexandru Deftu, a obtinut premiul special pentru “ Cel mai bine planificat proiect”. Elevii au fost premiati de domnul Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. La editia a III a concursului- 2006, au participat 4 echipaje .
 

Spring Day in Europe - liceul a participat la acest proiect european in anii 2004, 2005 ,2006 si 2007.


ECDL- incepand cu 22 octombrie 2004 , Liceul Teoretic “Nicolae Titulescu” a devenit Centru de Testare ECDL Romania ( European Computer Driving Licence) , profesorii Adina Constantinescu si Mihaela Paduraru fiind certificati ca examinatori ECDL. Mai mult de 300 elevi si 4 profesori sunt inscrisi in program sau l-au finalizat deja.
 

Programul Junior Achievement : 2005, 2006, 2007- prof. Maria Stanescu si Victoria Voicu au derulat modulul “Cheia succesului” :25 elevi, modulul “Tehnici de Comunicare” :29 elevi , modulul “Leadership “ : 25 elevi. Elevii au putut participa si la competitiile organizate in cadrul proiectului.
 

Agenda EU/RO -proiect derulat in perioada mai 2006 – iunie 2007 , cu elevii de clasa a XI a si finantat de Ministerul Integrarii Europene si Uniunea Europeana .
 

Proiectul “ Promovarea unui comportament fara risc HIV/SIDA/ITS in randul tinerilor de 15-24 de ani “ s-a desfasurat in liceu in perioada octombrie 2004 - decembrie 2005 , ca aplicatie a Centrului Educatia 2000+ la Fondul Global si a constat in organizarea de sesiuni de formare in sistemul “peer education” de  catre consilierii elevi: Raluca Voicu si Bianca Mahalean, profesor coordonator al proiectului in liceu si judet fiind Mihaela Diaconescu . Mai mult de 200 de elevi au fost expusi mesajului promovat in proiect.
 

Seminarul “ Youth and Community Empowerment “- Anglia , 11-19.02.2006. Elevele Bianca Mahalean si Raluca Voicu au fost invitate la acest seminar european , ca urmare a activitatii depuse in cadrul Proiectului “ Promovarea unui comportament fara risc HIV/ SIDA/ TSI in randul tinerilor 15-24 ani “, coordonat de Centrul Educatia 2000+ si derulat in liceu.
 

Programul “ Problem solving for better health “ s-a finalizat cu proiectul „Efectele fumatului la vârsta adolescenţei şi la maturitate” aplicat în liceu pe parcursul unui an şcolar: 2002-2003. Proiectul a urmat seminarului organizat de Andrea Foundation, Children’s Net Foundation, Dreyfus Health Foundation , la care a participat profesor Mihaela Diaconescu . Proiectul a cuprins doi profesori şi peste 100 de elevi.
 

Programul “Eco-şcoala”- coordonat de Centrul Carpato- Danubian de Geoecologie, membru asociat al Fundaţiei Europene de Educaţie pentru Mediul Înconjurător – s-a derulat în anul şcolar 2001 - 2002 . Liceul nostru a fost singurul din judeţ care , în urma depunerii proiectului, a fost acceptat în Programul “Eco- şcoala”. În proiect s-au înscris 60 de şcoli din România , alături de alte şcoli din 22 de state europene. Proiectul a implicat 3 profesori, coordonaţi de profesor Mihaela Diaconescu şi peste 50 de elevi.
 

Concursurile europene Kangourou si Invest – specialitatea matematica editia 2004, 2005 , 2006 – a implicat un numar de 2 profesori : Victoria Voicu si Ovidiu Mantescu si mai mult de 50 de elevi, anual
 

Concursul Kangourou Lingvistic – limbile franceza si engleza , editiile 2005 si 2006 – a implicat un numar de 4 profesori si peste 60 de elevi.
 

Concursul “Eustory” editiile I , II si IV organizat de Fundatia “Noua Istorie”cu sprijinul Institutului de Cercetari Interdisciplinare Romano – German si al Fundatiei Kőrber; coordonator prof. Gheorghe Stanescu, 10 elevi inscrisi in concurs , premiul IV , editia a II a  ( 2004 ) si a IV a ( 2006).
 

Competitia “English Speaking Union” , editia 2006 si 2007
Elevul Sinca Alexandru a obtinut locul III la faza nationala , obtinand si o bursa la Scoala de vara a Universitatii Benjamin Franklin , SUA, in iulie 2006. La editia din 2007, acelasi elev a obtinut, din nou premiul III.
 

Festivalul international de teatru in limba engleza “Teen Play’, Arad 2005, a prilejuit participarea ansamblului de teatru al liceului , trupa ‘Altfel”, care a primit premiul pentru cel mai bun ansamblu ( elevii: Maria Doda, Bianca Mahalean, Teodora Teodoresu, Luiza Popescu, Sorina Ionescu, Andreea Zamfir, Paul Diaconescu, Dragos Drogoreanu, Stefan Deaconescu, Silviu Mircescu, Erwin Anefi si Alexandru Sinca).La editia din 2006 , trupa “Altfel” a obtinut premiul pentru cele mai bune abilitati fizice.
 

Stagii de perfectionare si alte activitati oraganizate de Consiliul Britanic, Institutul Italian, Institutul Francez si Ambasadele la Bucuresti ale Marii Britanii, SUA, Italiei si Frantei - participanti: prof. Veronica Vlasceanu, Florentina Bratu, Elena Nicolaescu, Alina Serban, Monica Stancu. Elevi ai liceului au sustinut examenul Cambridge si au participat la alte concursuri, de exemplu : Magic Pencil Writing Competition.

 
Cursul de formare de formatori “ Predarea drepturilor omului in scoli din judetul Dambovita “, organizat de Prefectura judetului Dambovita in perioada aprilie – iunie 2005 , prin Programul MATRA-KAP finantat de Ambasada Olandei la Bucuresti , participanti : Daniela Mircea si Florentina Bratu.
 

Cursul de formare “ Integrare europeana si proiecte internationale”, 6-15 mai 2005 , organizat de Comisia Nationala UNESCO si CCD Bucuresti a fost urmat de profesorii Daniela Mircea si Mihaela Diaconescu.
 

Certificat Oracle Academy pentru specializare personala : Mihaela Gabriela Paduraru , 14.04.2006


Proiectul “ Children and Youth as Builders Civil Society”, implementat de FDSC in parteneriat cu International Child Development Initiatives din Olanda si finantat de Ministerul Afacerilor Externe din Olanda prin programul Matra. In cadrul acestui proiect international au participat la programul “Instruire si sprijin pentru devoltarea abilitatilor de viata ale copiilor si tinerilor”( februarie 2007) : prof. Mihaela Diaconescu, Florentina Bratu, Victoria Voicu . Instruirea se va  finaliza, in luna mai, cu scrierea si dezvoltarea unui proiect , finantat prin acest program;